jueves, 31 de julio de 2008

FOC ZERO

Companys i companyes!! avui estem de celebració, aquesta campanya és la millor dels últims 16 anys pel que fa a incendis forestals, només se n'han registrat 78 i han cremat en total de 11,84 hectàrees. Només l'any 1992 superaria aquestes dades, però tenint en compte que aquell any va ser molt plujós podem estar contents!!

Realment una bona notícia, esperem que vagi tot bé i continuem amb aquesta bona línia.

Diuen que quan hi ha un incendi forestal, és que els informadors forestals no hem fet bé la feina, però amb aquestes dades a la mà, penso que tenim molt a celebrar!! Tot i que és feina de tots mantenir el bosc!!

Postal de campanya, by Toni Amén (nse si ho ha fet ell, però ha estat qui m'ho ha enviat...)

lunes, 28 de julio de 2008

Extremenys i funcionaris

Dos temes que m'agraden personalment i que veig molt ben fusionats en aquesta vinyeta del grandíssim Aleix Saló!! jejej

martes, 22 de julio de 2008

Una merda punxada en un pal...

Els amics d'AixoToca mostren prou bé el que en Solbes ens vol fer colar com a nou finançament.

Un cop publicades les Balances fiscals, on es va demostrar el que des de sempre criticàvem els catalans, que Catalunya té un dèficit enorme envers Espanya, que des de Madrid se'ns tracta com una colònia, com el que som, com un país ocupat, i on l'únic objectiu de l'estat envers els Països Catalans, és tenir-nos submisos per pagar-los les seves increïbles inversions a la capital i pagar-los les autovies gratuïtes per arreu de la península.

La situació actual és prometedora, ICV-PSC-ERC-CiU units davant l'estat espanyol, per reclamar un nou finançament, fent memòria és allò que hauríem d'haver fet a la negociació de l'Estatut però per esgotament i per ganes de penjar-se medalles d'en Mas, CiU va pactar amb Zapatero la rebaixada en matèria de finançament i d'infraestructures, tirant per terra el treball d'ERC per mantenir la concessió de l'aeroport i del concert econòmic, raons claus per les quals es va decidir votar NO. Ara però no es tornarà a caure amb la mateixa pedra, aquest cop han d'anar tots a una, i Catalunya sortirà guanyant, també cal que en Castells (conseller d'economia) no s'intenti penjar les medalles de tot el procés.

Aquí ERC pren un paper prou important dins la negociació ja que ha de fer de pont entre els dos grans partits de Catalunya, el PSC per una banda que intentarà apuntar-se el tanto amb en Castells al capdavant, i CiU intentarà fer veure com el tripartit fracasa per tot arreu i com ells són la salvació del poble (jo més aviat diria que són la salvació dels grans empresaris).

Enfi, esperarem nous aconteixements i esperem que aquest cop tot surti bé.

viernes, 18 de julio de 2008

ERC nua

Avui he anat a una reunió on hi havia els representats de les diferents seccions locals d'ERC del Vallès Occidental, així com els regidors dels pobles de la nostra comarca, i jo hi he anat com a secretari comarcal de JERC-Vallès Occidental, tot i que de la mà del portaveu comarcal que és qui se n'assabenta de tot.

Allà ha vingut en Joan Ridao, recent escollit secretari general del nostre partit.

Ha fet una exposició molt clara i entenedora, ha analitzat l'actual situació del partit, un mes i escaig del passat Congrés Nacional i també ha explicat com està l'actual situació de la política catalana i del posicionament d'ERC en els diferents escenaris possibles.

Trobo que probablement hagi estat el primer cop, que sento parlar un polític amb sinceritat, amb confiança, sense articular un gran discurs de masses, sinó entre companys de feina, analitzant de forma realista la situació del partit i del país, sense embuts i explicant les coses com són i com ell les pensa.
Per tots aquells que diuen que els polítics sempre menteixen, i que no se'ls pot creure, referint-se sobretot a aquest discursos que s'acostumen a fer, uns discursos engrescadors, amb ànim de convèncer i de transmetre la il·lusió i la confiança suficient per obtenir el seu suport a les eleccions. Només vull dir-los que s'equivoquen, que els polítics són persones com nosaltres, que es troben amb uns merders increïbles, amb una responsabilitat molt gran, amb pressió de mitjans i la opinió pública i sobretot amb les debilitats que tota persona té.
En Joan Ridao avui, s'ha plantat davant dels 30 o 40 assistents que hi havia a la sala, s'ha disculpat per no haver aconseguit fer una executiva nacional de concentració, ha explicat les 3 linies vermelles d'ERC a govern (Llengua Catalana, Finançament i Estatut) i ha lloat la feina feta fins ara, o si més no, l'ha defensada, perquè si ve podria haver estat millor, s'ha fet el que s'ha fet, amb unes idees i uns objectius que potser no s'han aconseguit tots, però se n'han aconseguit molts.

Un d'ells i provablement un dels temes que poca gent se n'adona, és com des de l'entrada d'ERC a l'escena política catalana, s'han possat sobre la taula uns temes abans impensables, com ho ha estat el nou Estatut, el nou finançament, el dret a decidir. No trobeu que ara es parla molt més d'independencia? de dret a decidir? d'autonomia? de federalisme?. Tots aquests eren temes abans intocables.
Ara amb l'entrada d'ERC a govern, tenim una CiU ansiosa de poder, obligada a moure's per aconseguir vots, un PP que no li queda cap més sortida que presentar recursos al Tribunal Constitucional, un PSC catalanitzat a la força, i obligat a plantar cara al PSOE i amb un president fent classes de català cada matí, i fen uns discursos en defensa de la llengua catalana, que no havíen estat mai sentits al parlament.
Per tant, si molts troben que donar la presidencia al PSC per part d'ERC va ser una traïció al país potser que s'ho facin mirar, ja que el projecte és incloure els antics immigrants que tot i viure un munt d'anys al nostre país, mai han acabat per apendre la llengua ni per integrar-se del tot. Decantar-se per CiU hagués estat tornar a excloure tots aquells castellanoparlants de la política catalana.

ERC ha aconseguit que aquells que abans defensaven aferrissadament "el seu poble" ara pensin que abans de defensar "el seu poble", han de defensar casa seva, que és Catalunya!!

Apa: Salut i República!!

lunes, 14 de julio de 2008

Acampada Jove

Després d'una setmana prou intensa amb la Festa Major de Terrassa, el "Jove Tu També Pots..." tacant-la amb un fenomenal concert d'Obrint Pas, les JERC-Terrassa, vam marxar cap a Sant Celoni on s'organitzava l'Acampada Jove.

Jo com molt altres militants de JERC, estàvem a la organització de l'esdeveniment, nosaltres però teníem uns horaris, i havíem d'encarregar-nos de les barres, seguretat, etc, depenent de la persona.
En tot cas, vam tenir moment bons i moments millors. Ja feia temps que tenia ganes d'assistir a una concentració d'aquestes, acampada, concerts, amics i amigues... trencar una mica amb les constants festes a discoteques, o grans concerts que tot i l'aglomeració de gent priven de la relació personal, ja que amb no sé quants Kw de potencia en amplificadors, fan impossible qualsevol conversació... a l'Acampada en canvi surt el millor de tothom.

Un moment màgic va ser Dissabte a la nit.. cap a les 19, va començar a ploure, i finalment va tenir que suspendre els concerts i desallotjar tothom al pavellò municipal de Sant Celoni.
Quan allò podia haver estat un moment de crisi, jo i altres acampats, vam treure les gralles, i en qüestió de 5 minuts, la zona d'Acampada 1, estàvem ballant al so de la més pura música popular. Fet totalment impossible en discoteques, o concerts... allò va ser un sentiment preciós, veure com a la gent tant se li en fot, si sonen uns o sonen d'altres, al final tot som joves, i estem allà per divertir-nos, i si uns fan gresca els altres s'apunten i canten allò que toques!! enfi... sensacional!!

Acampada per molt anys més!!

lunes, 7 de julio de 2008

Recull d'aventures

S'acaba Festa Major, després de tres dies espectaculars, avui he tornat a la feina.

Les nits al JOVE TU TAMBÉ POTS... "ALLIBERAR EN FRANKI" han estat com ho solen ser, esgotadores, 6 hores servint begudes a la joventut terrassenca afamada de festa. Certament aquesta edició m'he adonat, de la importància que té el "Jove" pel jovent de Terrassa. Aquest és l'únic esdeveniment amb cara i ulls que s'organitza a la ciutat, la resta de bars, zones d'oci, discoteques, sales de festes, etc. venen continuament boicotejades per l'Ajuntament, limitant les places d'aparcament, limitant horaris, denegant permisos, o com intenten fer amb el Jove, disminuint pressupost. Tot i així les JERC continuen impulsant el Jove, des del Consell de la Joventut, juntament amb la resta d'entitats que el composen.

Però Festa Major no ha estat únicament el "Jove" tot i que ha estat una part prou important del temps. Tot comença amb la baixada del Drac, i la festa que segueix, bastoners, gegants, nans, ballen al so dels Ministrils del Raval, gran grup de música tradicional catalana, que han recuperat antigues dances i musiques terrassenques, deixant així una reliquia en mans de tots els terrassencs!! Un cop descobert el capgrós de l'any, la Festa comença!!

Diumenge al migdia vaig assistir al Raval de Montserrat on Minyons, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, i Castellers de Terrassa, oferien una actuació castellera d'alt nivell.

Avui dia 7, festiu a Terrassa, però laboral per la Diputació de Barcelona, i per tant pel PVI, hem fet jornada conjunta, és a dir, avui anàvem els dos informadors de cada unitat. Aquests dies són molt fructífers, ja que es comparteix informació sovint vital pel dia a dia. A més al vespre ens han reunit al parc de Bombers de Bellaterra, per comentar-nos algunes coses.

Us deixo un seguit de fotografies dels últims dies.

martes, 1 de julio de 2008

Incendi a Palau Solità i Plegamans

Tercer incendi que em trobo!!

Cap a les 4 de la tarda, les unitats del Vallès Oriental han cantat la columna de fum, i la unitat 114 del Vallès Occidental, s'hi ha apropat per veure la magnitud de l'incendi. Per sort era només una fabrica d'una zona industrial i no hi havia risc d'incendi forestal. Tot i així ha estat prou espectacular, perquè a part de la imponent columna de fum, des de la meva posició (a la serra del Troncó) amb els prismàtics, aconseguia veure unes flamarades que devien pujar 6 o 7 metres d'alçada...