jueves, 29 de octubre de 2009

La cresta socialista

A Catalunya Radio, s'ha canviat la crosta nacionalista per la cresta socialista i sinó atents a això.

Fuentes ha pogut parlar amb Miquel Iceta (àudio) amb qui ha estat suau com un gatet, arribant fins i tot a 'celebrar' l'actuació del PSC anunciant que si els seus militants són imputats els suspendrà i apartarà del càrrec. A més, Fuentes ha posat el focus en l'exdiputat del PSC, Lluís Garcia, deixant en safata a Iceta fer una llarga exposició dels motius pels quals, santament, el partit va expulsar-lo.

També ha parlat amb el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, (àudio) amb qui no ha estat tant suau destacant que -a diferència dels socialistes- no han anunciat mesures disciplinàries contra Macià Alavedra o Lluís Prenafeta quan no tenen cap càrrec al partit. Tot i no voler relacionar el cas de Santa Coloma de Gramenet amb el 'cas Millet' i les donacions a Colom i la Trias Fargas, Fuentes ha tornat a collar al màxim Felip Puig per deixar en evidència un cop més que CDC no accedeix, per ara, a retornar els diners al Palau.

Quina fàstic enserio, us recomano escoltar els dos talls, primer el d'Iceta i després el de'n Felip Puig, perquè té delicte com li deixa xerrar a l'Iceta i com, pràcticament li fot la bronca a en Felip Puig... per flipar!

Com ja he dit algun cop, neu amb molt de compte amb els mitjans de comunicació.

miércoles, 28 de octubre de 2009

ERC per la transparència!

Una de les moltes virtuts que té aquest partit és la transparència!! i dies com avui és quan un pot respirar tranquil. Mitja regió metropolitana de Barcelona està tremolant, Santa Coloma ha estat el detonant, però espereu que vinguin cap al vallès occidental, amb pobles com Viladecavalls on el mateix alcalde va suïcidar-se en sortir a la llum unes factures "extranyes". Terrassa i Sabadell han estat governats pel PSC des de fa molt temps, i això és pràcticament garantia de vicis i mals costums que prenen els funcionaris i els governants... és qüestió de temps que surti tot a la llum.
Com ha dit en Jordi Pujol si continuen tirant de la manta no quedarà res! cert! PSC i CiU es veuran fortament tacades de tota aquesta merda!

Recordeu allò del partit de "les mans netes" que va proclamar Carod-Rovira abans del primer tripartit?, ara aquelles paraules comencen a pendre cos, ara és quan més que mai prenen sentit! A això es referia Carod, a que ERC no accepta diners anònims, aposta per una oficina antifrau, aposta per regular el finançament dels partits, aposta per limitar la despesa de les campanyes polítiques... etc.

Una dada molt forta és que Unió Democràtica de Catalunya va perdre el 60% de les donacions anònimes després de sortir del govern de la Generalitat. Em fa l'efecte que les comissions del 3% que desvelar Pasqual Maragall es quedaven curtes.

Espero que en Garzón continui fent feina!

lunes, 26 de octubre de 2009

Invasió d'estudiants

El passat diumenge la biblioteca de socials de la UAB (la única que obre 24hores) a les 17h era plena!! i jo com d'altres vam haver de tornar a casa davant la impossibilitat de trobar un lloc on estudiar un diumenge d'octubre. Penseu que si això passa ara, quan arriben els exàmens de gener o els de juny, la situació és realment crítica.

A l'Escola d'enginyers de la UPC de Terrassa s'apropen examen parcials i molts comencem a estudiar. Curiosament la biblioteca de la UAB era plena de carpetes de la UPC i molts terrassencs i terrassenques.

Trobo imperdonable que es continuï mantenint aquesta situació, no pot ser que Terrassa, una ciutat universitària important de Catalunya, no tingui una sala d'estudi 24h oberta a tothom i tots els dies de l'any. Trobo que hem de garantir la disponibilitat d'un espai on estudiar i treballar sempre.

Això hauria de ser una preocupació de l'Alcalde de la nostra ciutat, així com del regidor de cultura i del d'educació! en canvi a Terrassa sembla ser molt més important portar El Corte Inglés i carregar-se el petit comerç local, que el que puguin pensar o demanar els estudiants terrassencs.

Això si, l'Ajuntament no se n'està d'editar triptics a tot color, treient pit de la potència universitària de la ciutat... malgrat que la situació real no és tant favorable com la venen.


Eduard González,
Portaveu de les JERC-Terrassa

viernes, 16 de octubre de 2009

Curiositats

Fa unes setmanes les JERC van aconseguir tirar endavant el Pla de Mesures per l'Ocupació Juvenil. Conretament l’Acord de Mesures per a l’Ocupació Juvenil es basa en els
següents eixos:
- Condicions laborals: Millora de la qualitat en l’ocupació.
- Emprenedoria: Fomentar i valorar les idees emprenedores.
- Formació i orientació: Garantir i facilitar l’entrada al mercat laboral.
- Conciliació de vida laboral, acadèmica i personal: Potenciar la flexibilitat
en les tasques del jovent.
- Tractament i anàlisi de la informació: Seguiment i anàlisi de l’evolució
estadística del mercat laboral juvenil.
Aquest Pla d'Ocupació compta amb 200milions d'euros de pressupost.

El cas és que s'ha trigat dos anys, perquè la consellera de treball Mar Serna (PSC) ho ha frenat tant com ha pogut i fins ara no s'ha aconseguit desencallar.

La curiositat és que després d'aquest esforç per part del secretari de joventut (JERC) i de tot el servei de joventut de la Generalitat i de la Consellera d'Acció Social i Ciutadania (ERC), la presidenta de les JSC de Terrassa té els collons de sortir a premsa anunciant aquest pla, i dient que són els més ways i que això és la òstia, quan s'han passat dos anys frenant-ho tant com han pogut.
Per més INRI, cal destacar que precisament els membres de la JSC són l'excepció que confirma la regla, i mentre la majoria de joves de la ciutat no treballen, i els que ho fan tenen feines de baixa qualificació, amb contractes temporals, explotats i mal remunerats, ells, precisament els membres de la JSC són els pocs joves a la ciutat que tenen una feina digna, i alguns de molt digna, i no és d'extranyar trobar-te membres de la JSC com a xòfers de l'Alcalde de Terrassa, o endollats (per no dir "enxufats") a l'Ajuntment o al Grup Municipal dels socialistes o treballant pel partit, o treballant en alguna empresa corporativa de titularitat municipal, etc...

Té collons que aquests 4 paràsits de l'administració, parlin de la necessitat d'un Pla d'Ocupació Juvenil.