martes, 27 de abril de 2010

Llei d'Acollida

Una gran feina d'Esquerra al Govern! una gran feina de l'Oriol Amorós i de tota la conselleria d'Acció Social i Ciutadania. Sense dubte ERC pionera en matèria d'immigració.
Donem-li canya a Albiol's i personatges varis...

sábado, 10 de abril de 2010

15 - SKATEPARK X TERRASSA

El projecte numero 15 de la Consulta Ciutadana és la Construcció d'un Skatepark al Parc de Vallparadís.

Les JERC ja fa temps que treballem en la construcció d'un Skatepark a la ciutat, de fet fa més d'un any que ja vam fer una roda de premsa després d'haver-nos trobat amb diferents entitats del món de l'skate, BMX, etc.
Fa un any ens vam trobar aquestes entitats, que havien parlat amb diferents estaments de l'Ajuntament per mirar de fer aquest skatepark, i tots els van dir que no, sense ajudar-los en res, i l'únic que els van dir és que recollissin signatures per parlar amb l'Alcalde... això és lamentable.. després diuen que hi ha desafecció de la política.. però si qui ha de donar respostes només es passen la pilota els uns als altres...
Nosaltres vam fer la roda de premsa, i vam obrir el debat, en els següents mesos, van sortir diferents articles d'opinió, i fins i tot l'editorial del Diari de Terrassa va tractar el tema, també ho va fer el de l'Avui Terrassa i sembla que el projecte va anar agafant cos.
Finalment Egaraskate va apostar per presentar aquest projecte a la Consulta Ciutadana sobre els Pressupostos i de fet avui farem l'acte central de campanya, a la plaça Ricard Camí, per unir tot el món de l'skate i donar a conèixer la informació sobre la votació.

Aquest projecte és en tota recla un projecte pels joves, ja no només pels que patinen, perquè aquests evidentment tindran un espai on poder patinar, i qui més qui menys coneix algú que patina, però sobretot és un projecte del JOVENT TERRASSENC és a dir, un grup de joves que s'han mogut per aconseguir-ho i per aquesta raó les JERC els hi hem donat suport, i esperem que molts altres joves de la ciutat també ho facin!!

VOTA EL 15

7 - Gespa a Les Fonts

Aquest projecte hi he treballat personalment, com a membre del Club de Rugby Carboners de Terrassa i per això espero que voteu el 7 a Consulta Ciutadana sobre els Pressupostos.

La història d'aquest projecte, és que la U.E.Les Fonts, van presentar un projecte per fer un nou camp de futbol a Les Fonts, i així poder tenir gespa artificial, ja que actualment són l'únic camp de Terrassa que no té gespa.
L'Associació de Veïns, també dóna suport al projecte ja que d'aquesta forma s'aconseguiria, un equipament esportiu com cal al barri, ja que actualment només hi ha el camp de la UE.Les Fonts i està força allunyat del barri.

Mentre es presentava aquest projecte, els Carboners de Terrassa (el nou club de rugby de la ciutat) va fer reunions amb l'Ajuntament per diferents temes, i en una d'aquestes reunions, els vam comentar que la Federació Catalana de Rugby buscava un emplaçament per un centre de Tecnificació. Els vam posar en contacte, i les reunions entre FCR i Ajuntament van ser molt profitoses, tant que van arribar a un acord, i la FCR posava una quantiosa suma de diners si finalment surt aquest projecte escollit.

El següent pas va ser unir-nos els 4 agents que treballem per aquest projecte, i concretar com fer la campanya i distribuir-nos les tasques, reunions amb gent que té moltes ganes de treballar i de que surti aquest projecte.

La Gespa a Les Fonts, beneficia a la UE.Les Fonts entant que tindran un nou camp de futbol on podran entrenar i disputar els seus partits.
D'altra banda al Club de Rugby dels Carboners de Terrassa ens beneficia, ja que tindrem camp de Rugby a la ciutat, cosa que ara per ara amb prou feines tenim on entrenar.
La Federació Catlana de Rugby tindrà un centre de tecnificació on poder fer els entrenaments de les seleccions catalanes de rugby, així com un centre on fer cursets d'entrenadors, campus d'estiu, etc. i per últim, l'Associació de Veïns es beneficia perquè és un gran projecte pel barri, és un equipament esportiu al servei dels ciutadans que tindran una oferta de futbol i rugby al costat de casa.

La ciutat de Terrassa també se'n beneficia, ja que podrem consolidar un nou esport a la ciutat, El Rugby, i amb les activitats que organitzarà la FCR de ben segur que els hotels de la ciutat ho notaran, així com la ciutat en sí ja que representa un nou equipament esportiu molt ben comunicat amb la resta de la ciutat.

El més maco d'aquest projecte és la unió entre Federació Catalana de Rugby, UE.Les Fonts, Carboners de Terrassa i Associació de Veïns de Les Fonts.

Consulta Ciutadana sobre els Pressupostos

Terrassa està plena de cartells de la consulta pels pressupostos que ha organitzat l'Ajuntament. Cal dir que la via dels Ajuntaments i de la nova política ha de ser aquesta, la de consultar directament la ciutadania sobre com han de ser les coses, però evidentment preguntar com gastar diners, és una pregunta fàcil. On cal preguntar sobretot és en els projectes més transcendentals, com el IV Cinturó, el trànsit rodat per la Rambla, i altres projectes de gran envergadura que sovint no s'arriba a un consens ni tan sols al Ple Municipal.

En el cas de Terrassa s'ha destinat una partida de 4 Milions d'€ a repartir entre els projectes guanyadors. S'han presentat un total de 16 projectes. I sortiran tants com sigui possible, fins arribar als 4MEUR.

D'entre aquests 16 projectes hi ha 3 projectes que per mi són del tot egoistes i fora de lloc. Per exemple el projecte numero 8 "Cobriment de la piscina de La Maurina" No dubto que és un projecte necessari, com el de cobrir tantes altres pistes esportives i piscines, però el pressupost és de 3.900.000€ això vol dir que per sortir haurà de ser el més votat i provocarà que només pugui sortir algun altre projecte de menys de 100.000€.
D'altra banda els projectes que a part de ser coses molt concretes i que per tant afecten a pocs veïns, i en canvi suposen un cost enorme, com la 13 "Remodelació del carrer Provença" amb un cost de 2.400.000€ i la 10 "Remodelació del Passeig Lluís Muncunill amb un pressupost de 2.700.000€. Entenc que els veïns d'aquests barris vulguin canviar i millorar el barri, però aquestes obres, han de sortir d'Urbanisme, o d'un Pla de Barris, no d'un projecte on hi ha molts altres projectes, molt interessants.

En tot cas espero que tot el procés funcioni bé, que no hi hagi problemes amb les votacions.. i que siguem 2 o 3 els pringats que com jo, ja no podem votar per internet... Visca!