Ahir dissabte 27 de Febrer de 2010, va ser un gran dia per la joventut catalana.
Tot i que personalment no em vaig deixar caure per Manresa fins les 16h just quan començaven els tallers, em van comentar que el matí va ser mogudet, la explicació de les dades de les trobades que s'havien fet i els estudis de l'observatori català de la joventut van ser pesats. Però per compensar en Toni Albà va fer una actuació que va fer les delícies de tothom.
Després del dinar, ja es van fer els tallers de diferents eixos: treball, educació, cultura, salut, habitatge, participació, igualtat.
Jo personalment vaig apuntar-me al taller d'educació, ja que és un tema que m'interessa i properament si tot va bé hi treballaré específicament, i per tant volia veure les diferents opinions i evidentment donar la meva i aportar el meu granet de sorra a aquest Pla Nacional de Joventut.
El mètode de treball pot ser qüestionable, però cal entendre que el PNJ és una feina molt llarga i feixuga de fet, la Secretaria General de Joventut de la Generalitat porta més d'un any treballant en aquest projecte i tot just ahir se li donava el cop de gràcia que definiria ja el final d'aquest Pla.
A més és una projecte de tot el principat de Catalunya i això implica una gran diversitat i centrar-ho tot en uns objectius, segons com s'apliquin aquests podem estar d'acord o no. Per exemple en el taller d'educació el debat on hi va haver més polèmica va ser la relació entre treball i educació, quina coordinació hi ha d'haver entre universitats, instituts i mercat laboral?. Es va comentar que aquesta relació que ara no hi és, s'ha de potenciar, els estudiants que surten de la universitat, FP i ESO han de tenir possibilitats d'entrada al mercat laboral però si obrim les portes de les institucions educatives a les empreses, això pot provocar el control d'universitats i instituts per part d'aquestes. És a dir, cal relació sí! però controlem-ho!
Amb tot, penso que el taller amb gent de diferents entitats i pensaments, així com tècnics i tècniques de joventut de diferents pobles i ciutats afavoreix aquesta diversitat, i els diferents punts de vista tant enriquidors a l'hora de treballar per un territori tant divers. En aquest sentit hi havia un dels objectius del PNJCat que era: UNIVERSALITAT DES DE LA DIVERSITAT.
Un cop vam acabar el taller (el nostre va ser l'últim d'acabar) vam anar al Teatre Kursaal, vam deixar les coses dins la platea, i l'Eugeni Villalbí (secretari general de joventut) ens va agrair la nostra presència i la nostra participació i tot el teatre li va donar les gràcies a ell per la feina feta, mig teatre dempeus aplaudint durant 3 o 4 minuts. Com diu l'anunci: la feina ben fet no té fronteres ni té rival.
Vam passar a sopar i tot seguit concert d'Estúpida Erikah un grup terrassenc que ha guanyat el concurs sona 9, i que personalment em van agradar força! a més tenen una cançó dedicada a en Matraca, il·lustre terrassenc.
Per últim i el plat fort, concert de Els Amics de les Arts, grup del qual havia sentit a parlar i que van superar i molt les expectatives que vaig posar sobre ells. M'ho vaig passar molt bé escoltant-los i us els recomano a tothom.
Vaig sortir de Manresa amb la sensació d'haver fet algo realment útil per la joventut catalana. Penso que el PNJ marca les línies de les polítiques de joventut dels pròxims 10 anys, i que serà el gran llegat de les JERC pels pròxims 10 anys. Jo aquest PNJCat me'l sento molt meu, ja que al 2020 jo ja passaré la trentena i hauré deixat de ser "jove" xD!! Espero que realment poguem redreçar l'actual situació de la joventut catalana.
Llarga vida al PNJCat!!
domingo, 28 de febrero de 2010
miércoles, 10 de febrero de 2010
miércoles, 3 de febrero de 2010
Suscribirse a:
Entradas (Atom)