El CJIM i les JERC per la passada Revetlla de Sant Joan vam organitzar una festival al Pavelló de Matadepera i vam editar un cartell, evidentment amb intenció de penjar-lo! Però en fer-ho, la policia ens va multar per enganxar cartells. Segons una normativa als 4 pilons del centre de la ciutat no es poden enganxar cartells perquè són sortides de fum i embruten la ciutat.
Ara bé! Una setmana després, arriba la Festa Major de Terrassa i es dóna la casualitat que gran part dels cartells d’aquesta festa estan enganxats als mateixos llocs on nosaltres vam intentar enganxar cartells, resulta que trobem cartells de la Festa Major inundant el centre, i la major part dels barris de la nostra ciutat.
La reflexió, és que quan un acte, sigui el que sigui, l’organitza l’Ajuntament, cal una difusió per tots els mitjans. En canvi, quan dos entitats juvenils fan una inversió per la música en català, pels grups novells de la ciutat, per la festa, per donar opcions d’oci al jovent (que no tenen a Terrassa), quan el cartell no té el logotip de l’Ajuntament de Terrassa, esdevé prohibit, brut i perjudicial per la ciutat. En canvi trobar-se un cartell de Festa Major enganxat 5 cops al mateix local és del tot necessari.
La qüestió és: quan una entitat amb pocs recursos organitza un gran esdeveniment, com ho fa públic? Ha de pagar anuncis empreses de publicitat? O potser cal pagar a les màfies que monopolitzen els reduïts espais públics i que el mateix Aj. dóna feina?, o millor s’enfronta a les seves amenaces i per si fos poc, també a la policia?. Tot plegat una maquinària que aconsegueix desgastar als més pobres: les entitats! Perdó! les entitats, que no col·laboren amb l’Ajuntament. Una curiosa forma administrativa de tenir lligades les entitats al poder.
No hay comentarios:
Publicar un comentario