lunes, 18 de febrero de 2008

Immigració

Fa uns dies vaig rebre un mail sobre una suposada carta escrita per un immigrant on explicava totes les avantatges fiscals i socials que tenien davant dels "autòctons".

Evidentment aquella carta no l'havia escrit cap immigrant, ni com titulava "No importa que seas de izquierdas o de derechas" evidentment que importava.

Abans d'entrar en l'analisi de la situació volia aclarir que la informació que ens arriba de les notícies cal filtrar-la... no ens podem creure tot el que ens diuen... si us fixeu els mitjans de comunicació estan polititzats.

La Vanguardia == de Dretes i espanyolista.
El Periodico == PSC.
El País == PSOE.
El Mundo == PP.
ABC == Dreta monàrquica.
La Razón == PP / centre - dreta.
L'Avui == de Centre i Catalansime.
Público == PSOE.

Així doncs cal davant d'una notícia, ser capaços d'analitzar aquesta notícia en diferents mitjans de comunicació (avui dia amb internet trigues 10 minuts en mirartels) per així treure'n la idea principal.. després si el tema ens interessa molt podem mirar diferents artícles d'opinió... pero ja s'han de tenir ganes...

Pel que fa al mail... tracta de la immigració i amb un discurs totalment demagògic i xenòfob intenta fer-nos entendre que la immigració és la nostra perdició.
És curiòs, ja que la majoría dels que vivim en aquestes terres som vinguts d'altres llocs, o em nascut aquí amb descendència d'altres parts del món... i pertant caldria abans aclarir que vol dir ser autòcton, qui és realment català? o espanyol?.
Per mi la resposta és ben fàcil.. és català qui vol ser-ho, qui entèn que la cultura d'aquí és la catalana i la fa seva.
A més cal tenir en compte, que la immigració (actualment l'africana i sudamericana) que tant ens preocupa, estant essent el motor de la nostra economia, si avui en dia aneu pels carrers veureu que tots els treballadors de manteniment dels carrers majoritariament són immigrants, així com en les feines pitjor pagades i desagraides, ja que la gent d'aquí no hi vol treballar. Per tant l'excusa de dir que els immigrants ens treuen la feina és falsa, nomès li treuen la feina als 4 iluminats que van decidir deixar l'escola a 6è de primaria...

Cal entendre també que pel que fa a les ajudes econòmiques de l'estat, el problema no és dels immigrants, sinó de l'estat, que no es capaç de distribuir perfectament aquestes ajudes, i aleshores es poden trobar casos on en igualtats de condicions un immigrant surti beneficiat. Ara bé, estic segur que a cap immigrant li fa gràcia tenir que rebre ajudes estatals per sobreviure, o tenir que anar un dissabte al matí a un centre de Càritas perquè els donguin menjar...

Pel que fa a aquets sentiments xenòfobs que alguns tenen, sovint venen des dels pròpis immigrants. Fa uns dies sentia dir al Justo Molinero "Nosotros ibamos los domingos a la iglésia con el resto de nuestros compatriotas, ellos en canvio (els magrebins) no". Pot semblar llògic, però no per anar a l'església els problemes s'acavarien, sovint la gent els veu en aquells barris, a les afores de les ciutats, en cases velles i malcuidades... és doncs quan carregats de prejudicis s'atrebeixen a criminalitzar-los, així com 50 anys enrera ho feien amb els vinguts de les castelles i que avui en dia són tan catalans com qualsevol d'ells.

Pertant faig una crida a que cada un de nosaltres, donem un cop de mà perquè els nouvinguts puguin sentir-se com a casa, ja que en un futur, ells també seràn els nous catalans. A més penseu que quants més immigrants vinguin més mà d'obra cotitza a la seguretat social. Evidentment s'ha de treballar perquè els que vinguin ho facin controladament i creant el mínim de disturbis possibles.

Per una bona convivència, cal que tots dos costats hi treballin.

No hay comentarios: