jueves, 28 de mayo de 2009

Les solucions d'esquerres d'ICV = Repressió!

Estem en campanya electoral per les europees i l’eslògan d’ICV és “crisi de dretes, sol·lucions d’esquerres”.

Ahir a mesura que ens apropem a Canaletes, trobem carrers tallats per la policia urbana, furgons dels mossos al carrer Pelai tallant el pas. Fins cert punt entenc que calia protecció als comerços, estava però tranquil, vaig sentir que es gravaria la plaça per detenir els “liantes”. A més vaig veure policia d’incògnit, tot plegat em feia la sensació que estava controlat.

A la 1h aprox, connecta TV3 amb una plaça Catalunya a vessar de gent! L’ambient feia goig!! Tothom content, alegria desfermada, conecerts, “boti boti”, etc…

A la 1.40h aprox, TV3 finalitza la connexió amb l’últim concert dels manolos “amigos para siempre”. La plaça Catalunya continua plena, la gent però comença a marxar lentament, es comenta encara la victòria, l’ambient d’alegria es plasma a l’ambient.

Les 2 de la matinada, en Canut i els actors de Crackòvia encara devien estar a la Plaça Catalunya, quan els furgons de mossos d’esquadra comencen a moure’s, foten trets a dojo! I 100.000 persones corrent eixample amunt!! Només per aquesta decisió de carregar, podrien haver mort més d’una desena o una vintena de persones, degut a la "estampida". Sortint ja de la plaça Catalunya la gent es relaxa, sembla que ja està… però no! Els mossos no tenien prou, van començar a entrar carrer per carrer amb els furgons, alternativament paraven i començaven a disparar! La gent no sabia ni que fer ni cap a on anar! El primer i únic recurs, creuar containers al carrer!! Em vaig sentir molt més segur amb 4 containers tombats al mig dels carrers d’una cruïlla de l’eixample que no pas a la plaça catalunya! La gent no atacava als mossos, es defensava d’ells!! No sabíem que volien, segurament ells només volien fotre trets!! Els megàfons no els vam sentir en cap moment, tot escapant de la zona conflictiva vam anar cap al nostre destí al carrer calàbria, fent esses tot esquivant els mossos, pujant per carrer Casanova hi havia 5 persones a la vorera, dues parelles i un de sol més endavant, separats potser 10 metres. Passen dos furgones pel costat, i els brindem un vot de confiança, no hauria de passar res -pensem- i així succeeix ningú els provoca, tot i així paren la furgona, i baixen dos mossos, un persegueix el noi que anava sol per fotre-li amb la porra! L’altre amb la pistola de boles ens apunta de cara, i dispara! Sortim corrents i per sort no ens va donar!! Certament no hi ha qui ho expliqui!! Mig eixample ple de joves i no tan joves corren i escapant d’una policia que fotia trets a tort i a dret.
Si tan bons són els mossos com diu en Saura i els de l’esquerra de debó! Per quina raó no van retenir als “liantes” per quina raó no van actuar puntualment i contra els qui els agredien! La plaça catalunya era plena de policia d’incògnit podien fer-ho!! Però devien trobar més agradable carregar contra tothom!! No qüestiono que hi hagués alguns vàndals que la liaven, però quina culpa tenim la resta de la plaça Catalunya??
No podien deixar la festa fins les 4 o les 5 de la matinada que la gent hagués marxat tranquil·lament??
Em fa l’efecte que hem donat poder a la mugre de la nostra societat!! Em posava en la carn dels bombers que acompanyaven els mossos per apagar alguns petits incendis, i certament, quina diferència entre un cos el de bombers que té persones molt preparades i intel·ligents! I el de mossos que té les persones que no les volen enlloc més….

Aquestes són doncs les sol·lucions d’esquerres, senyor Saura??


(Vídeo on els mossos disparen enmig de l'eixample als que intentem tornar cap a casa i allunyar-nos de Canaletes)

No hay comentarios: