sábado, 10 de abril de 2010

Consulta Ciutadana sobre els Pressupostos

Terrassa està plena de cartells de la consulta pels pressupostos que ha organitzat l'Ajuntament. Cal dir que la via dels Ajuntaments i de la nova política ha de ser aquesta, la de consultar directament la ciutadania sobre com han de ser les coses, però evidentment preguntar com gastar diners, és una pregunta fàcil. On cal preguntar sobretot és en els projectes més transcendentals, com el IV Cinturó, el trànsit rodat per la Rambla, i altres projectes de gran envergadura que sovint no s'arriba a un consens ni tan sols al Ple Municipal.

En el cas de Terrassa s'ha destinat una partida de 4 Milions d'€ a repartir entre els projectes guanyadors. S'han presentat un total de 16 projectes. I sortiran tants com sigui possible, fins arribar als 4MEUR.

D'entre aquests 16 projectes hi ha 3 projectes que per mi són del tot egoistes i fora de lloc. Per exemple el projecte numero 8 "Cobriment de la piscina de La Maurina" No dubto que és un projecte necessari, com el de cobrir tantes altres pistes esportives i piscines, però el pressupost és de 3.900.000€ això vol dir que per sortir haurà de ser el més votat i provocarà que només pugui sortir algun altre projecte de menys de 100.000€.
D'altra banda els projectes que a part de ser coses molt concretes i que per tant afecten a pocs veïns, i en canvi suposen un cost enorme, com la 13 "Remodelació del carrer Provença" amb un cost de 2.400.000€ i la 10 "Remodelació del Passeig Lluís Muncunill amb un pressupost de 2.700.000€. Entenc que els veïns d'aquests barris vulguin canviar i millorar el barri, però aquestes obres, han de sortir d'Urbanisme, o d'un Pla de Barris, no d'un projecte on hi ha molts altres projectes, molt interessants.

En tot cas espero que tot el procés funcioni bé, que no hi hagi problemes amb les votacions.. i que siguem 2 o 3 els pringats que com jo, ja no podem votar per internet... Visca!

No hay comentarios: