domingo, 28 de agosto de 2011

Terrassetes d'estiu

La via pública és com n'indica el nom, una via i a més pública!! curiosament, dels pocs serveis públics encara no retallats per la Generalitat (temps al temps). Sigui com sigui la funció bàsica és circular!! però a la pràctica l'objectiu dels vianants és esquivar!: la glorieta del bus, el plafó publicitari, el monòlit de l'associació de comerciants, els arbres, les merdes de gos, senyals, pals (elèctrics, telèfon, anti-aparcament), fanals, la caseta de la ONCE, la caseta del gremi de comerciants (que no en té prou amb els monòlits), la bústia de correus, contenidors varis, papereres, motocicletes, bicis i un llarg etcètera..

Però el que més m'ha sorprès últimament són les terrasses!

Des del meu humil punt de vista, com a simple vianant penso que en cal una regulació i no vull dir amb això que el servei d'Urbanisme de Terrassa no ho reguli, sinó que segurament s'ha relaxat durant aquests anys, cal entendre l'enorme i feixuga tasca de parar la mà durant aquests temps de bonança econòmica i de projectar barris i més barris per engrandir la ciutat.
Ara que tenen temps lliure els convido a estudiar alguns dels casos que m'han semblat més flagrants:

Algú m'explica com es pot permetre col·locar 4 o 5 taules al mig de la plaça de la font trobada? una plaça que té més trànsit de persones que de cotxes la rotonda del Doré?

Pot una terrassa d'estiu apoderar-se dels petits bancs o murets de pedra que hi ha a la placeta entre el carrer Font Vella i el Cardaire? al meu entendre després de la pujada de la Font Vella, més d'un ciutadà o ciutadana n'agrairà l'espai per recuperar l'alè.. (a la foto encara no hi ha la terrassa, ara n'està ple)


Per no parlar del carrer de la Palla on les "petites" taules i el constant anar i venir de cambrers, sumat a la "grandària" del carrer, el fan si més no angoixant..

I al carrer de les Parres, heu notat la tristesa de qui s'asseu a la taula solitària que hi ha pràcticament a la cantonada amb la Plaça Vella? sembla aquell típic "quiero y no puedo" a qui en passar pel seu costat sembla obligat per la proximitat saludar-lo, plànyer-lo i distreure'l tot comentant el temps com qui es troba a l'ascensor...

I la plaça del Doctor Cadevall? sí aquella just davant del Quijote! amb les pilones, els arbres, la terrassa, els bancs, les motos, agradable oi?


I a la Plaça Vella, malgrat el costum i el fet que ja no ens sorprèn trobar terrasses cada dia, us heu adonat que pràcticament un 40% per no dir un 50% de la superfície de la Plaça està ocupada per terrassetes i mobiliari urbà de discutible utilitat?

Després de tot, encara hi ha qui es queixa perquè un nen de 8 anys amb "evidents" trets feixistes vol apoderar-se de l'espai públic! i alcen la veu contra tal injustícia sense adonar-se de tot allò que també ocupa la Plaça però sembla que té més dret d'ocupar espai un arbre o un banc, que no pas un simple nen o nena que juga a la plaça del seu poble.

Ep! i no he entrat a parlar d'obres, carrils bicis, carril bus, monuments, d'això a Terrassa n'hi ha per escriure un llibre...


Agrairé el teu comentari!

No hay comentarios: