domingo, 11 de mayo de 2008

Rètols i Ortografia

Aquest matí intens partit d'Handbol on hem guanyat el derbi a l'OAR Gràcia de Sabadell per 36 - 20, i hem aconseguit així la segona plaça del grup que dóna accés a la fase d'Ascens com a cap de serie, tenint doncs a tocar l'ascens de categoria.

Al migdia en tornar a casa, els pares es declaraven en vaga pel que fa a les feines domèstiques, i com que jo tampoc em veia amb cor de fer cap menjar mínimament decent, hem decidit que tot i la crisi econòmica avui tocava sortir a dinar a algun lloc, al final entre restaurants tancats, llocs de difícil aparcament i una cosa i l'altre.. hem acabat per anar a un centre comercial del centre de Terrassa, on hi ha un local de restauració de menjars diguem-ne ràpids però de la terra, és a dir, bocates de butifarres, llom, pernil ibèric i una infinitat més de varietats i plats francament bons i abundants!!

Després de dinar tranquil·lament degut a que coincidia la hora amb la carrera de Fórmula 1.. m'he parat a mirar els rètols i la decoració de la sala del restaurant, quan de sobte m'ha entrat un calfred en veure un rètol que posava: "champinyons amb all i julivert". Per poc no se'm talla la digestió, no m'ho podia creure una "Ch" i una "ny" en una mateixa paraula, seran coses de la cohesió social?? jejej més aviat trobo una gran deixadesa, per part del rotulista i del restaurador.
En tot cas i quan ja m'estava recuperant del mal tràngol, he vist a la meva dreta, un altre rètol on estava escrit: "llarguisimes bagets" PAM!! regalet per aquell que hagi passat de 2on d'ESO... això que ja un pel "mosca" m'he començat a llegir tots els rètols, amb una certa ràbia i dolgut, perquè aquell local porta com a poc 3 anys en marxa i penso en el munt de persones que hem anat a dinar o a sopar algun cop i ens ha passat per alt uns errors tan flagrants!!
Estava pensant si prendre mesures i mòbil en mà, fer un parell o tres de fotografies per enviar-les a algun lloc per denunciar-ho... quan llegeixo en un lloc "Pebrots del Padrò" i comentant-ho amb els pares no acabàvem de decidir si era o no correcte "Padrò", tot i que pintava bastant negre (a casa parlem castellà, pertant no ens és una tasca fàcil la de corretgir faltes d'ortografia catalana) en això que continuo llegint quan veig escrit en un altre lloc "Pebrots del Padró" i dic! ondia!! mira quin paio més llest!! posa Padrò en un lloc i Padró en un altre... "fifty-fifty".

Arribats a aquest punt, ja m'he vist amb la obligació social de treure el mòbil i fer fotografies d'aquets rètols, malauradament per la llum i per la senzillesa de la càmera del mòbil moltes no es llegeixen, però les que he penjat aquí són les que millors es veuen...

Francament increïble. Algú sap on podria denunciar-ho? Diari? Radio? Televisió?

Gràcies pel vostre temps!

2 comentarios:

Els del PiT dijo...

Ei company, sé d'un bloc on hi ha penjades fotos amb tot això que exposes, jo el visito sovint i es diu: "Fortografies".
Salut!

menta fresca, aufàbrega i maria lluisa dijo...

bé, crec que en el 012 et podrien informar sobre el tema, a barna tenen a les rambles una llibreria amb llibres dedicats únicament a com s'ha d'escriure i fer servir el català en els diferents tipus d'establiments comercials, carnisseries, fleques, tallers mecànics, etc.
la propera vegada que hi vaguis li deixes un paper en la bústia de suggeriments que "hauria" de tenir aquest establiment.....les fotos son de col-lecció.