jueves, 22 de mayo de 2008

A 15 dies vista

Falten dues setmanes pel gran dissabte (7 de Juny), on serà escollit el president i el secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya.

Per l'astronauta que tot just aterri, hi ha 4 candidatures, que ja han estat avalades i presentades doncs formalment. Podeu trobar l'escrit que vaig publicar aquí fa un temps.

La meva impressió, és que actualment la força d'Esquerra Independentista (Renyer i Uriel) està sota mínims, en les diferents enquestes i actes, són sempre la força minoritària, i el més provable i profitós per tothom sería que s'integressin a la candidatura d'en Puigcercós, ja que al final les idees són les mateixes, només divergeixen en el pacte d'Entesa que EI el vol renegociar.

Pel que fa al grup d'en Carretero i Carandell (Reagrupament.Cat) és una incògnita saber quanta força tenen, ja que sovint les enquestes (d'internet) venen bombardejades de vots de R.Cat i evidentment perden tot el sentit.. en tot cas a la Conferència Nacional va passar exactament el mateix, ningú sabia quants eren, alguns deien que no eren més d'un 5%, d'altres que potser arribaven al 40% i al final es va veure que eren el 20%.

En quant al grup ERC Futur d'en Benach i en Niubò, ja partien com a clara competència de Gentd'esquerra, el que mai m'hagués imaginat és les males arts d'aquest grup. Si us fixeu centren tot el seu projecte en un referèndum d'autodeterminació pel 2014. Estratègia per desviar l'atenció del munt de ficades de pota que han fet, "Perpinyà" i la decisió sobre l'Estatut, són les més importants, però francament n'estic fart de patir cada cop que veig el president del meu partit a la televisió. Perquè cada dos per tres, diu alguna de grossa.
Aquest grup, que ha estat el que fins ara duia les regnes del partit, s'ha demostrat que viuen en una atmosfera de no saber el que volen, ni com ho volen, d'improvització constant, que han aconseguit deslluir el nom del partit, i desengrescar el catalanisme d'esquerres.

En tot això el que més mal em fa, és veure com en el seu projecte, parlen de: seriositat, rigor, eficàcia, responsabilitat, renovació, discurs creïble... quan han sigut ells als que fins ara s'ha demostrat que els manca tot això que ara proposen. Així com un discurs, centrat en un referèndum al 2014, que l'únic que aconseguirà serà desilusionar encara més la ciutadania, ja que potser al 2014 només som un 30% o un 40% els catalans pro-independència. Cal construir una majoria i quan la tinguis convocar el referèndum, això pot ser el 2012, el 2018 o el 2025, el cas és que quan el convoquis, el guanyis, com han fet al Kosovo, que el van convocar i el van guanyar, perquè si el perds pot ser pitjor el remei que la enfermetat.

Cada cop més, entenc que ha de ser en Joan Puigcercós, i en Joan Ridao els que duguin amb mà ferma el partit cap a la majoria!! ja que el grup d'ERC-Futur, fan una política semblant a la del PP (no en ideologia, pero sí en les formes) negant lo evident, i tirant la merda a la resta, intentant dividir el partit com han fet boicotejant l'acte central de Campanya de Gentd'esquerra, i alhora demanant la unió i criticant en Puigcercós i en Ridao de sectaris. Penós!

Apa: Salut i República!!

1 comentario:

menta fresca, aufàbrega i maria lluisa dijo...

jo avans també ho era d'esquerra però m'han defraudat tant al llarg dels anys que arriva un punt que paso ja de politica i més de politics.
en general, manipulació del ciutadà i beneficis propis, en tinc referencies......