miércoles, 30 de abril de 2008

LLIBERTAT x en FRANKI!!

No us assembla que alguna cosa falla??

En Franki va ser detingut dilluns passat pels Mossos, per dur-lo a la presó Model de Barcelona, on posteriorment seria traslladat a Can Brians II.

Personalment, conec en Franki, vaig coincidir amb ell al Consell de la Joventut, on organitzàvem el Jove Tu També Pots... En Franki, milita al moviment Okupa Terrassenc des de fa uns anys, i és un dels coneguts personatges de l'escena "política" terrassenca, (tot i que podríem discutir si el moviment okupa és un moviment polític, però bé... són apreciacions que deixarem de banda...)

El que volia expressar avui amb aquestes línies, és la injustícia que s'està cometent, empresonant en Franki.

Primer de tot cal aclarir, que aquest empresonament, té una inequívoca component política, és a dir, aquí la justícia queda al marge, en Franki és a la presó, per no sentir-se espanyol. Com ell, som molts els que hauríem fet el mateix, i no seria llògic que ens empressonesin a tots no? el tema de les banderes, pot ser motiu de multa, per no respectar l'ordre establert, com dur el Cat a la matrícula, però en cap cas s'hauria de poder privar de la llibertat a una persona, per una bandera, i qui diu una bandera, diu un comentari en contra d'Espanya (com volien fer amb en Rubianes), diu cremar una fotografia del Rei, diu publicar un artícle d'opinió en contra d'Espanya (Otegui)....

Per mí, tot aquell que no hagi comès un delicte de sang o amb violència, no hauria d'estar entre reixes, perquè no és un perill per la societat. És a dir un estafador provablement mai matarà a ningú, no és un perill, simplement ha delinquit, i l'Estat hauria d'aplicar una sentència en la mesura del seu delicte (treball social, multa econòmica, expropiació, etc..) i no mesurar la pena en mesos de presó!! així l'únic que aconseguim és tenir les presons plenes de persones que no són perilloses, i s'enradereix la justícia, perquè es donguin casos de violadors que estan pendents d'ingrés a presó o assassins que no cumpleixen la pena íntegre...

Personalment, em sento decebut per l'Estat espanyol (un cop més), són d'aquells actes que es nota clarament que hi ha repressió, és un empresonament d'aquells que en la seva llengua seria "por mis santos co...jones". Suposo que la intenció és fer que tot el moviment okupa (per en Franki) i l'independentista-sobiranista (per despenjar la bandera) agafi por! i sembla que després de 300 anys de repressió encara no han après que la repressió nomès duu a més moviment social, i a més implicació per part de tots!!

Com solc dir, "Allò que has aconseguit amb la força, només podràs mantindre-ho amb més força" i un cas clar és aquest, ficant a la pressó en Franki, treus del mig una persona, però fas despertar la societat, que tard o d'hora se't girarà en contra!

Ànims company!

4 comentarios:

Oscar V dijo...

la gràcia del mésqueunclub és que particularment no em costa diners...però la irracionalitat que envolta tot plegat fa que no deixem de mirar-lo...
per cert...encantat!

Oscar V dijo...

perdona edu...
això era una resposta x una altra persona..xo corren de blog en blog te l'he postejat a tu!
perdona...
igualment...encantat!

AS dijo...

Hehehe... el primer comentari anava per al meu bloc. Almenys m'alegro d'haver-te "trasvassat" un lector... però hauriem de dir trasvassament o captació puntual temporal reversible de lectors?

Bé, el que de veritat volia comentar és el tema del Franki, que és tota una injustícia. Esperem que els mitjans no es limitin a comentar el més anecdòtic de la notícia i arribin al fons, i tots plegats ens replantejem per què es redacten certes lleis en aquest país.

Una abraçada

menta fresca, aufàbrega i maria lluisa dijo...

particularment no estic a favor del moviment okupa ja que he vist algún membre que ho utilitza com a simple diversió, cosa que li treu el sentit. El que sí estic en contra es de tot el que ha fet que calgui arrivar fins aqui, contra l'especulació, contra l'amiguisme, contra el "café para todos", contra diners per uns pocs i miseria per a molts i si et fixes en l'edat que tinc.....tota llei que tenim en aquest pais cal ser revisada, però per qui? per això jo paso de politica, ans no vol dir que em manifesti a favor o en contra de....salut!