lunes, 15 de diciembre de 2008

Espanya no ens entèn!

Aquest cap de setmana he estat a l'escola Regional de Formació de les JERC-Vallès! a part de la gresca, que n'hem fet molta, també hi ha hagut un moment per les reflexions, les xerrades, i en definitiva, la formació!

Diumenge al matí, amb l'Uriel Bertran, vam parlar sobre les polítiques econòmiques entre altres coses. Ell és llicenciat en economia per la UPF...

Una de les reflexions que feia, és que Espanya no pensa en nosaltres, aquest és un sentiment, que no cal ser molt viu per adonar-se'n, Madrid, SEMPRE ens ha tractat com una colònia, i sempre ho farà! per aquesta raó patim l'espoli fiscal de 3000€ per habitant, sembla que haguem de pagar un lloguer per ser Espanyols. Em recorda a la edat mitjana quan els camperols pagaven al senyor a canvi de protecció.

L'Uriel es referia en aquest cas a les polítiques "anti-crisi" que l'Estat espanyol, està duent a terme. Per una banda, ajuda als ajuntaments per tirar endavant projectes d'obra pública (CONSTRUCCIÓ) i per una altra banda està injectant diners en els grans bancs, com el BBVA i el Santander, (BANCS) ja que controlen les principals empreses espanyoles i interesa que no pateixin.
En resum, en Solbes (Ministre d'Economia) s'està preocupant per el principal puntal de la economia Espanyola: la construcció!! i els bancs de retruc, perquè tots sabem que per construir un edifici, o per comprar-lo, necessites algú que et deixi diners.

En canvi, a Catalunya, la situació és ben diferent! és clar que la construcció també té un pes molt important! però Catalunya, és un país basicament industrial! i de PIMES (petites i mitjanes empreses) que són les que més estan patint la crisi!! ja que potser per un retard en cobrar d'un client, han de tancar, per manca de capital (cosa que no passa a les grans empreses). El clar exemple que això està passant, és que la conselleria de treball està plena d'expedients de petites i mitjanes empreses que estan tancant o fent fora a gent per intentar sobreviure, ja que no estan rebent cap ajut per part de ningú.

A les grans industries, com Nissan, Seat, Sony, Sharp, i em sembla recordar que havien parlat amb Yamaha, estan patint també la crisi, la gent no compra els seus productes, i han de retallar plantilla!! i no són plantilles precissament curtes.

Aquí en Solbes, no ha fet res, ni ho farà, perquè no li interessa si Catalunya va bé o no va bé! i qui se n'hauria de preocupar, i de fet estic segur que se'n preocupa és la Generalitat de Catalunya, però sabeu què passa? doncs que no té ni un putu duru!! i l'unica forma que tenen d'ajudar és com va dir en Montilla: Contra la crisi, el millor que podeu fer, és comprar!...... (difícil de complir). L'altra opció és anar a Japó a pidolar, com ja han fet, però injectar diners en aquestes empreses, que potser seria una sol·lució acordant ajudes o subvencions, és impossible, perquè com ja he dit no hi ha recursos.

Per aquesta raó, hi ha tant rebombòri amb el nou finançament! Catalunya, necessita treure's la llosa que li suposa tenir que enviar 3000€ per habitant a Madrid cada any, i ho necessita amb urgència! a Madrid en canvi, s'ho prenen amb calma, intenten allargar-ho al màxim per alguna raó que desconeixem.. però que si ho fan de ben segur que els suposarà un benefici electoral.

Apa: Salut i República!!

No hay comentarios: