jueves, 25 de diciembre de 2008

Recordant Macià

Un 25 de Desembre, el president Macià "l'Avi" moria.
Us imagineu les famílies celebrant el nadal, i de sobte sentir a la ràdio la notícia de la mort del president.

Personalment trobo que és un gran final, per aquesta màgica història, que és la seva vida.
Segurament el dia de nadal, és un dels dies més feliços per la gent. El moment idoni, perquè aquella persona, decidís marxar.
A mi el que més em va sobtar quan vaig estudiar-lo a història, fou precissament això! mor el 25 de Desembre de 1933!
Aquell any, aquell dia! segurament era el més gloriós dels dies que va viure Catalunya! un país creixent economicament, amb un govern fort i treballant de valent per tirar endavant totes aquelles lleis que una Generalitat i un Parlament restaurats començaven a aprovar.
Tot plegat després de 200 anys d'una derrota com la de 1714, Catalunya tornava a aixecar el cap!
i un dels artífex fou l'Avi!

El dia del seu decés, tot tornaria a canviar. Tota aquella generació de Catalans, que havien lluitat per les seves idees i ho havien aconseguit! celebraven junts aquell dia de Nadal. A partir d'aquell moment, el 1934, entraria a governar, les dretes! la República Espanyola, passava a ser fortament repressora, i no respectava els acords amb Catalunya. Lluís Companys prenia el càrrec de President de la Generalitat, que va dur, fins el dia del seu assasinat.

"El Alzamiento Nacional" acabaria amb els somnis de tota aquella generació que va lluitar, va sofrir i va vèncer!! Ara els tocava patir una guerra civil, de tres anys, que acabaría després amb 40 anys de dictadura. Tota una vida destrossada per l'odi d'aquells que no van permetre que la gent prenès el poder.

Ja s'ha fet! i ho podrem tornar a fer! perquè tot està per fer, i tot és possible!
Companys: Tornarem a lluitar, tornarem a sofrir, tornarem a vèncer!!

No hay comentarios: