jueves, 12 de marzo de 2009

10mil a Brussel·les!

Abans de res, volia felicitar a totes les persones que van ser presents a la manifestació de Brussel·les, i als que ho van fer possible.

Ara, uns dies després de la manifestació de Brussel·les, molts dels que hi vam ser, ens comencem a adonar, del que allò va significar.

Jo, amb tot un seguit de companys i companyes de les JERC vam anar en cotxe, i vam viure així la experiència força dura de fer 2600km en cotxe en unes 42 hores dormint-ne menys de 3h... Evidentment el nostre cansament en arribar a Brussel·les era evident... i vam ser una mica com zoombies dins la manifestació. De fet, el sentiment era com estar a un 11 de setembre però canviant el decorat.
La manifestació fou del tot tranquila i divertida.. i sincerament no recordo gaire més.. tan bon punt vam acabar la manifestació ens vam perdre amb els cotxes per la capital europea.. intentant buscar la sortida cap a París. Llavors en una radio semblant a Flaix Bac o Flaix FM (molta música i poques notícies) van obrir el noticiari en flamenc parlant sobre la nostra manifestació, i explicant breument què és Catalunya i què demanàvem!

Fou aleshores quan vaig començar-me a adonar que no! que allò no havia estat una més del miler de manifestacions que segons alguns es fan a Brussel·les... i què hauriem de demanar cua per manifestar-nos... MENTIDA!! En fer la manifestació, molts belgues s'acostaven intrigats i preguntant què passava? qui èrem? què volíem?? (potser pensaven que veníem d'Espanya a "reconquistar-los" jejej), a més la gent sortia dels balcons a veure la manifestació, treient samarretes del barça i alguna estelada! Brussel·les va omplir-se de persones amb una estelada al coll que havíen fet un sac de kilòmetres per demanar rés més que la llibertat de decidir!!

Allò els va impactar!! i si vaig fotre'm la pallisa d'anar a Brussel·les... va ser bàsicament per això! per aconseguir donar veu al nostre poble! i així ha estat! per mi ha sigut tot un èxit! hem aconseguit que a Europa parlin del nostre futur estat!!
Ara fa uns dies sentiem una periodista americana preguntant-li a la Hillary Clinton sobre Catalunya i Escòcia, sentiem telenotícies i veiem portades de diari plenes sobre akesta manifestació!

Èrem 10mil? no ho sé.. jo no sé contar tanta gent, però jo us puc dir que hi havia molta més gent de la que us podeu trobar en un 11 de setembre qualsevol!! què aquella avinguda on va iniciar la manifestació era plena de gom a gom! que vam causar sensació i que Brussel·les va tremolar!

Europa ens ha escoltat, cal seguir treballant i mostrar-los que no volem ser res més que un país normal com qualsevol altre! i així també ho van voler fer altres col·lectius com els venecians, i altres nacions sense estat.

Hem fet un crit a la Europa dels pobles! i s'ha sentit!

Per últim lamentar els comentaris de gent que diuen ser líders polítics del nostre poble, criticant aquesta iniciativa popular és lamentable que persones com Guardans i Tremosa de CiU (que se suposen nacionalistes) hagin desqualificat d'aquesta manera la manifestació, o persones com en Bolaño PSC, que evidencien un cop més que el PSC no existeix i que se'n diu PSOE, per no parlar del silenci d'ICV, i de la oposició del PP...
En qualsevol cas! ha quedat demostrat que l'únic partit que dóna suport al poble és ERC.

Apa: Salut i República!

No hay comentarios: