sábado, 28 de marzo de 2009

4 INTEGRALS I UN CAFÈ AMB LLET!

A la pregunta, us va bé anar a la biblioteca per fer uns exercicis d’integració?, uns companys, em van contestar, que la Central sempre és plena i que si podíem anar a un altre lloc. Vaig pensar que exageraven, en períodes d’examen si que ho està de plena, però un dimecres de març a les 19h “hi haurà quatre gats!” (vaig pensar) I no! Realment, la biblioteca central de Terrassa, dimecres passat a les 19h estava plena.. vam haver de fer els exercicis a un dels bars propers.

La situació era preocupant, 4 joves terrassencs fent exercicis a un bar, però quin és el problema? Que la BCT estigui plena o que no tenim cap altre lloc on anar?. Omplir la BCT d’estudiants, hauria de ser motiu d’orgull i d’alegria de tothom, lo trist és no tenir alternativa… Aules d’estudi 24h, per exemple.

Penso que aquesta situació no pot continuar així, i per això des de les JERC estem treballant en positu, parlant amb regidors, directors de IES, i de la BCT, per tal de buscar un consens, veure els diferents punts de vista, i presentar propòstes realistes però suficients!

Terrassa com a ciutat, no es pot permetre el luxe de deixar escapar talent! Tenim molts estudiants de secundària, batxillerat i universitaris, que necessiten també els seus llocs on treballar, on estudiar, i on poder a més, relacionar-se!

En els temps que corren de crisi social (fracàs escolar, violència de gènere, racisme), de crisi econòmica (atur, esclat de la bombolla immobiliària, préstec bancari nul) entre d’altres. Hem de ser capaços de refer-nos i de tirar endavant la nostra societat! Això ho aconseguirem, com sempre, essent pioners en investigació i desenvolupament de nous projectes. Creant noves indústries capdavanteres que lideraran la Terrassa del segle XXI.

Mentre esteu llegint aquest artícle, el futur de Terrassa està repartit per biblioteques universitàries, d’arreu, enllaunats a la biblioteca central, fent exercicis en un bar de la ciutat, o simplement fent classe al centre docent.

A Terrassa li cal pensar en joventut, treballar estretament amb els col·lectius, i s’aconsegueixi millorar el dia a dia dels joves terrassencs.



Eduard González,
Portaveu de les JERC Terrassa

No hay comentarios: