martes, 26 de enero de 2010

Llei de Consultes Populars

Un dels diferents fronts de la lluita pel Moviment Català d'Alliberament Nacional, és el govern de la Generalitat, evidentment el tripartit no dóna tot el que molts voldríem que donés. Però sovint volem allò que faria una ERC majoritària i no és el cas!.

Així doncs i des del marc d'un tripartit amb dos socis sense un àmbit nacional gaire favorable pel nacionalisme català, entenc que el pas de la redacció i aprovació d'una Llei de Consultes Populars, és realment important.
En el primer Estatut el del 30 de Setembre aprovat pel Parlament català, l'article 122, donava la possibilitat de convocar referèndums populars d'àmbit nacional entre els quals se n'especificaven alguns i s'afegia un apartat de "varis" (evidentment tot pensant en un referèndum per l'autodeterminació o directament per la independència) aquest article però, va patir una de les retallades fruit del pacte MAS - ZAPATERO! on l'Artur Mas va canviar aquest article, es va treure l'apartat de "varis" i es va afegir: "tot respectant l'article 142.1.32 de la Constitució Española" on diu que la competència de convocar referèndums és exclusiva de l'estat espanyol...

Això evidentment tanca la porta a un possible referèndum català per l'autodeterminació, però com deia en Pere Aragonés al passat consell nacional de les JERC, cap sistema jurídic és perfecte, i pertant hi ha escletxes, i aquestes escletxes és per on un govern de la Generalitat pot convocar-ne un! això sí!! sempre que la Llei estigui aprovada!!

Un altre apunt sobre aquesta llei, és que un 60% del redactat està fet pel Centre d'Estudis Sobiranistes, és a dir, de la mà de'n López Tena (CiU) i l'Hèctor López Bofill (ERC).

Malgrat que un militant de CiU hi ha tingut un pes molt important en aquesta Llei, CiU fa ara de salvador de la Terra catalana! i defensa una llei amb totes les competències com per poder aprovar un referèndum per la independència... pot dir-me algú per quina raó CiU s'hi oposa si la causa de que aquesta llei no doni per més és precisament seva?? i a més han tingut participació en la redacció!!?

No serà que a CiU, sobretot a Unió, li fa por una Llei de Consultes populars?? què passaria si CiU es trobés a govern amb una Llei que li obrís la porta a un referèndum popular?? l'Artur Mas, hauria de fer el mateix que Ibarretxe amb el perill de guanyar i d'haver de liderar aquest procés... i personalment penso que CiU no farà un sol pas per la Independència de Catalunya, pel sobiranisme, molts! però sense trencar mai amb l'autonomisme! i mentre CiU no trenqui amb aquest model que ens està exprimint, mentre no deixem de ser el banc de les espanyes seguirem patint aquest dèficit fiscal que ofega els empresaris i industrials catalans i que acabarà amb empobrir el país!!

No hay comentarios: