jueves, 5 de junio de 2008

Estiu d'aventures!!

Avui a les 12.45 del migdia sortiem de la biblioteca central cap a Les Comes (Súria) a fer la formació de 4x4!!

Anava amb el meu company de Ruta, i un parell de nois també repetidors que anaven comentant anècdotes i històries d'altres temporades, de coses que s'havien trobat etc.. clar.. jo que encara no he sortit cap dia doncs m'encanta escoltar aquestes històries!!

Un cop allà a Les Comes, una finca increïble molt ben cuidada, amb prop de 600 hectàries de terreny forestal, i una masia en perfecte estat, ens han fet una xerrada sobre la conducció 4x4.. després em parat a dinar una estona i unaltre cop cap a la sala de conferències a fotre'ns una xerrada de Riscos Laborals i el missatge de benvinguda del director del PVI (resumint ens ha dit: Hola benvinguts, no feu el boig, qui bolqui un cotxe està despedit, enfi..). Al final però s'ha acabat la xerrada.. l'última de 4 dies intensos de xerrades, advertiments i coses a tenir en compte..
I ara? doncs els repetidors marxaven i als nous ens tocava per fi la part pràctica, però ves per on al grup on jo hi era.. ens havíem d'esperar... cosa que augurava que seríem dels últims... i efectivament així ha sigut!

Primer ens hem estat prop de 20 minutets estirats a la gespa esperant que fos l'hora que ens havien indicat per començar les pràctiques.. en l'espera em aprofitat per riure una mica, i conèixer-nos ja que érem de zones diferents i no ens coneixíem..
Finalment ens han trucat per començar les pràctiques..
Ens hem pujat al Suzuky Jimmy (foto) i el profe ha començat el circuit.. era un circuit de pujades i baixades, de conducció lateral, arrencada sobre una pujada, pujar una pendent molt pronunciada i baixar-ne una tmb de mol pronunciada.. tot això amb la reductora sempre possada.. i buah.. la primera ronda l'ha feta el professor.. i buah.... com he patit!! després tampoc era per tan.. però bé.. la primera sensació...
Després hem tingut que fer una baixada d'emergencia.. que consta de parar-se en mig d'una pujada i per no tenir que donar la volta, baixar marxa enrera amb la reductora possada... un show!! allò semblava una atracció del Port Aventura jeje!!

Després d'aquestes pràctiques més de circuit, ens ha tocat la guapa, la que constava fer una ruta per la finca, prop de 6 o 7 quilòmetres per pista forestal, provant la reductora, 4x4, frenada d'emergència i l'ABS, passant pel fang.. etc.. francament divertit i preciós, hem vist conills i perdius.. però de sobte han començat a caure unes gotes d'aigua.. i encara ens faltava la part de manteniment.. tan bon punt hem acabat hem anat cap a manteniment ens han explicat ràpidament com es feia el manteniment i a l'hora de canviar la roda (que tothom havia fet) ens hem lliurat ja que començava a ploure considerablement..

Així hem anat cap a la masia, perquè ens donguessin la roba i marxar cap a casa, i ve.. hem fet els tràmits.. de signar uns papers, provar-nos la roba, etc.. i ja podíem marxar.. clar.. el problema era arribar fins el cotxe, que estava a una esplanada... de grava.. ara però una piscina improvitzada.. així que com he pogut he arribat al cotxe, he comprovat que hi hagués el material corresponent i cap a dins que plovia! no sabeu quin greu m'ha fet entrar amb les bambes plenes de fang dins del cotxe nou de trinca!! un crim!! ja que era el primer cotxe que estrenava!! i bé..

Per fi ja podia tornar cap a casa eren prop de les 8 del vespre plovia a bots i barrals i un cop repassat el quadre de control del cotxe, m'he disposat a fer via cap a Terrassa, això sí amb la 4x4 ja possada, perquè en pluja anar només amb tracció posterior segons els monitors és un suïcidi, així que ja d'inici amb la 4x4 molta calma i cap a casa!!

He tornat per la C-55 i la C-58 la Diputació no està per pagar peatges i ni molt menys "l'autopista més cara d'Europa" (C-16)(com recorda un bon amic blogger, cada cop que hi passa!) i com plovia... és allò que veus la foscor davant teu i com cada cop plou més i més.. he posat a prova el sistema de neteja dels vidres i funcionen força bé.. ara... Com plovia!! la carretera era pràcticament un riu, a les zones planes hi havia ben bé 4 o 5 dits d'aigua permanents no ho havia vist mai!!

De sobte quan amb prou feines era capaç de veure el que tenia davant he vist pel retrovisor una llum blava que s'acostava darrera els cotxes que em seguien, i sí!! el Mossos!! devien tenir que anar a una emergència, així que ens hem tingut que apartar per deixar-los pas.. i als 2 minuts hem tingut que repetir la operació amb els bombers... (estava per nar-hi darrera com a "Prevenció d'Incendis Forestals" tot i que amb tanta aigua no hagués colat!! jejej)

Quina aventura.. de fet aquesta carretera m'ha aportat moments molt macos, tornant de partits com Súria, Balsareny, Berga, Andorra, i sempre tornant molt tard, però mai en una situació com la d'avui!! increïble!!

Finalment he arribat a Terrassa, em dirigia cap al parc de bombers, i on havia quedat amb me mare, per recollir-me degut a la tempesta que queia.. en arribar, un bomber que m'ha atès perquè marxaven a una emergència, m'ha dit que el posés darrera i quan he baixat m'he adonat que era tota la esplanada un bassal!!

Demà haurem d'anar a recollir el cotxe en barca... ja és mitja nit, i encara plou!! demà em sembla que no entrarem per cap pista!! farem actes protocolaris, parlarem amb els jefes, responsables d'àrea i poc més!! tan de bo toquem muntanya!! quines ganes!!

Passeu bon dia!!

P.D: Sort Mariona amb la teva aventura de demà!!

1 comentario:

menta fresca, aufàbrega i maria lluisa dijo...

ostres quina pasada! a mi m'agrada molt conduir però si a més ho fas amb un bitxo d'aquest i tenim compte amb el que fas....i per les pistes....deus d'estar mes content que "un noi amb sabates ( o bambes) noves, si?"