sábado, 23 de agosto de 2008

ICV-EUIA


Iniciativa per Catalunya Verds Esquerra Unida i Alternativa.
Aquest partit de gent ecologista, d'esquerres de debò, que intenta agrupar totes aquelles sensibilitats derivades del Comunisme que avui en dia opten per un repartiment equitatiu de la riquesa, i troben "l'Estat del Benestar" una fal·làcia del capitalisme. Aquest és el partit que en el tema Catalunya-Espanya, no s'ha acabat de mullar gaire, però es parla de federalisme.

Personalment penso que avui dia parlar de Comunisme del pur, i de federalisme, és no antic, prehistòric!! hi ha models, formes de pensar, solucions als problemes d'una realitat canviant, que necessita de models i de valors diferents.

Avui parlar de federalisme, és no adonar-se'n que fa poc més de 2 anys, van carregar-se el projecte d'Estatut del nostre expresident de la Generalitat de Catalunya Molt Honorable Pasqual Maragall, màxim exponent del federalisme, de l'entesa entre Catalunya-Espanya, recorden que va dir ZP quan va arribar a Catalunya "Aprovaré el Estatuto que aprueve el Parlamento de Catalunya" ve tot semblava ser un camí de roses, però quan la maquinaria espanyola es posa en marxa ni ZP, ni Maragall i ni molt menys Saura van poder fer rés per frenar l'esquinçada a la carta magna catalana. Per tant hi ha prou raons per decidir-se avui a donar un pas més i exigir la independència!!

Pel que fa al tema que avui ens comporta, el del finançament, és ridícul el paper d'ICV, a Espanya només té 2 diputats i provablement sigui la menys influent en tot plegat, però és lamentable que presentant una compareixença del president, pocs dies després cedeixi a les pressions del PSOE, donant una imatge pèssima i trencant així l'acord català.

Pel que fa al PSC, encara no s'ha pronunciat, perquè si deien que ERC estava dividida al PSC estan avui de guerra civil.
Recorden quan deien que no calia grup parlamentari pròpi al congrés, perquè si el PSC en algún moment s'hagués de plantar, ho faría!? doncs no ha passat ni un any, que ja ens hem trobat amb una situació prou important, on l'acord de forces catalanes exigeix al PSC no donar suport al PSOE als pressupostos generals del 2009. Però veurem com va dir el ministre Corbacho, que els PSC no es mourà ni un centímetre d'allò que decideixi el PSOE.

Així que el pròxim cop que aneu a votar a unes generals, penseu en la importància del vot catalanista (ERC,CiU) a Madrid, ja que PSC, ICV = PSOE!

Apa: Salut i República!!

No hay comentarios: